Hoofdstuk 10: De standaard R3R procedure

VOORBEREIDING: In het assessment gedeelte van de sessie wordt een klacht of somatiek uitgezocht met behulp van de Meter, en de auditor zal aan je vragen of je er in geinteresseerd bent om die klacht op te pakken.

Wanneer je inderdaad geinteresseerd bent in het oppakken van deze klacht, dan wordt de bijbehorende keten volgens een preciese procedure geauditeerd. Deze procedure bestaat uit 13 stappen:
 

STAP 1: De auditor zegt "localiseer een voorval dat    (somatiek)    veroorzaakt zou kunnen hebben."

Hierbij moet je het vroegste voorval vinden dat je nog comfortabel kan confronteren. Als dit het eerste engram op de keten is, dan is dat prima. Als je alleen een recent lock kan vinden, dan is dat ook goed.


STAP 2: De auditor vraagt "wanneer was dat?".

Als je de preciese datum en tijd nog weet (bijvoorbeeld 14 augustus 1975 om 11:53 uur), dan is dat prima. Mocht je het niet zo precies meer weten, dan is een omschrijving als "zomer 1975"
of "toen ik nog op de kleuterschool zat" ook goed.


STAP 3: De auditor zegt "Ga naar dat voorval".

Ga in gedachte terug naar het voorval dat je uitgekozen hebt.


STAP 4: De auditor vraagt "Wat is de duur van het voorval?".

Dit kan van alles zijn, van een fractie van een seconde tot meerdere jaren.


STAP 5: De auditor zegt "Ga naar het begin van dat voorval".

Ga in gedachte terug naar het begin van het voorval.


STAP 6: de auditor vraagt "Wat zie je?"

Als je ogen nog open zijn, zal de auditor je vragen om ze dicht te doen. Vertel de auditor wat je ziet aan het begin van het voorval, maar ga nog niet verder in het voorval.


STAP 7: de auditor vraagt "Ga door het voorval heen tot een punt __(lengte van het voorval zoals gegeven in stap 4)__ later".

Doorloop in gedachten het voorval. Als je iets wilt zeggen dan mag dat natuurlijk, maar in principe doe je dit in stilte, voor jezelf.


STAP 8: de auditor geeft je de tijd om het voorval in je eigen tempo te doorlopen.

Wanneer je klaar bent met het doorlopen, laat het de auditor dan weten.


STAP 9: de auditor vraagt: "wat gebeurde er?"

Geef de auditor een samenvatting van wat er gebeurd is. Als je iets ontdekt hebt, of je wilt iets zeggen over het voorval, dan mag dat natuurlijk ook.


STAP A: de auditor zegt: "Ga naar het begin van het voorval".


STAP B:
de auditor zegt: "Vertel me wanneer je er bent...".


STAP C:
de auditor zegt: "Doorloop het voorval tot aan het eind".


STAP D:
de auditor zegt: "Vertel me wat er gebeurde".


Daarna wordt bepaald of het plaatje uitwist (lichter wordt), meer solide (zwaarder) wordt, of volledig uitgewist is. Gewoonlijk zal de auditor het aan je vragen: "wist het uit of wordt het meer solide?" maar soms is het antwoord al duidelijk door wat je gezegd hebt of informatie van de Meter, en zal de auditor een dergelijke vraag overslaan.

-Als het plaatje uitwist, dan zal de auditor naar stap A teruggaan, en je nog een keer door het voorval heen laten gaan.

-Als het plaatje zwaarder wordt, dan zal de auditor vragen of er een vroeger voorval is op de keten. Als je een vroeger voorval vindt, dan wordt de procedure voortgezet bij stap 2, nu met het vroegere voorval.

-Als het plaatje weg is, dan zal de auditor een zwevende naald aangeven en de procedure beeindigen. Gefeliciteerd!

vorige hoofdstuk    home    volgende hoofdstuk